Over mij

Hoe het allemaal begon

Toen ik in 2013 uit huis ging, wist ik op zich mijn weg in de keuken wel te vinden en wist ik ook al dat ik koken leuk vond. Toch bleek het, eenmaal op kamers, een stuk lastiger om iedere dag iets te bedenken om te eten, wat erin resulteerde dat ik het eerste halfjaar uit huis heb geleefd op pasta met rode saus met een vegetarische schnitzel en wraps met broccoli, spinazie en mozzarella. Eerlijk waar, ik kan me niet herinneren dat ik iets anders heb gegeten.

Daar kwam gelukkig verandering in toen ik na een halfjaar in een huis terechtkwam dat zo klein was, dat we haast gedwongen waren om iedere avond met elkaar te eten. Ik besloot een boekje aan te schaffen en hier af en toe recepten in op te schrijven, zodat ik altijd inspiratie had als ik begon te denken aan pasta met rode saus. Zeven jaar later heb ik dit boekje nog steeds in de kast liggen en wordt deze er regelmatig bij gepakt om in te bladeren, maar ook zeker om nog recepten bij in te schrijven. De ruim tachtig recepten die ik erin heb verzameld lopen uiteen van ‘Knokki met kaas’ tot Italiaanse koekjes en een pastaprutje met koelkastrestjes.

Waar het om gaat

Op dit blog wil ik laten zien dat koken echt niet moeilijk hoeft te zijn en dat experimenteren in de keuken alleen maar heel erg leuk is. Ook hoop ik te laten zien dat vegetarisch en veganistisch koken tegenwoordig geen obstakel meer hoeft te zijn.

(onder voorbehoud)

Op maandag deel ik een makkelijk recept voor het avondeten en op donderdag alvast iets leuks wat je in het weekend kan gaan proberen. Daarnaast vind je hier ook tips voor kookboeken, eettentjes en interessante artikelen.

Hopelijk vind je hier iets waar je wat aan hebt!

Liefs, Janneke