Pindacurry

Ik vind pindakaas zo ontzettend lekker dat ik dikwijls als tussendoortje met een eetlepel uit de pot snoepte. Om dat tegen te gaan koop ik al een hele tijd alleen nog maar natuurlijke pindakaas, zonder toevoegingen. Maar als ik in de buurt ben van een pot Calvé, oh oh oh. Mijn vader klaagt wel eens dat ze altijd nieuwe pindakaas moeten kopen als ik ben langs geweest in het weekend.

Voor dit recept heb ik dan ook pindakaas gemaakt van alleen pinda’s, en ik denk dat dat het beste werkt. Deze is namelijk vloeibaar en is dus gemakkelijk te roeren, en minder zoet doordat er geen extra dingen aan toegevoegd zijn.

Deze pindacurry staat snel op tafel, is lekker pittig en je maakt elke pindakaasliefhebber er blij mee! Serveer met naan of gekookte rijst en garneer met bosui en zoute pinda’s. Eetsmakelijk!

Pindacurry

Bereidingstijd 45 min
Gang Diner
Porties 3

Ingrediënten
  

  • Klont boter, om in te bakken
  • 3 tenen knoflook gesnipperd
  • 1 witte ui gesnipperd
  • 1 stuk gember, ongeveer zo groot als een duim geraspt
  • 1 rode peper gesnipperd
  • 1 bouillonblokje
  • 1 eetlepel garam massala
  • 1/2 eetlepel kurkuma
  • 1/2 eetlepel koriander, gemalen
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 blik kokosmelk van goede kwaliteit (400 ml)
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 middelgrote zoete aardappels in blokjes van 2 cm
  • 1 kleine bloemkool, of een halve van een grote in roosjes van 2 cm
  • 50 gram tofu in blokjes van 2 cm
  • bosui en zoute pinda's voor garnering

Instructies
 

  • Smelt de boter in een grote pan. Snij en snipper de ui, knoflook en rode peper. Voeg toe als de boter gesmolten is en laat de ui glazig worden, voeg dan de gember toe.
  • Schil en snij ondertussen de aardappels en bloemkool, was de bloemkool schoon.
  • Voeg de kruiden en het bouillonblokje toe als de ui glazig is, roer door. Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe en roer goed door. Roer daarna de pindakaas erdoor. Breng het mengsel zachtjes aan de kook.
  • Voeg de aardappel, bloemkool en tofu toe als de curry borrelt. Breng de temperatuur terug naar zacht pruttelen en laat de groenten ongeveer 20 minuten koken. Roer om de paar minuten om. De curry is goed als de bloemkool en aardappel zacht zijn en de curry de gewenste dikte heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept