Zoete aardappel-pompoensoep

Klik hier om meteen naar het recept gaan

De uitkomst van deze soep was verrassender dan ik had gedacht. Uit de restjes in de koelkast kwam deze soep tot stand, die ik wel pittig had bedacht maar wat in combinatie met het zoete van de pompoen en aardappel nog beter werkte dan van tevoren gepland.

Soep is altijd vrij simpel en dat is in dit geval niet anders: je snijdt de groenten, zet het op het vuur, wacht een poosje en daarna ga je er met de staafmixer doorheen. Doordat pompoen en zoete aardappel vrij stevige groenten zijn, is dit een soep die goed vult. Door de pit van de pepers warm je er ook van binnen lekker van op.

Als wij vroeger bij mijn ouders soep aten werden er ook dikwijls bladerdeeghapjes bij gemaakt, gevuld met knakworst of blokjes kaas. Het blik Unox vega-knaks in mijn kastje en het bladerdeeg wat ik had gehaald kwamen dus perfect voorbij. Voor deze hapjes is geen recept nodig: snij de knaks in twee├źn, het bladerdeeg in vieren, rol de worstjes erin en leg deze op een rooster met bakpapier voor 20-25 minuten in een oven op 220 graden Celsius, tot ze mooi bruin zijn.

De soep kan je ongeveer 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren.

Eetsmakelijk!

Zoete aardappelpompoensoep

Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 10 min
Gang Hoofdgerecht, Soep

Ingredi├źnten
  

 • 2 grote zoete aardappels
 • 1/2 pompoen
 • olijfolie of een klontje boter
 • 2 rode pepers
 • 2 tenen knoflook
 • 1 witte ui
 • 1 groentebouillonblokje
 • 1 liter gekookt water
 • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
 • peper en zout naar smaak

Instructies
 

 • Schil de zoete aardappel en was de schil van de pompoen grondig. Schep met een lepel de zaden uit de pompoen. Snijd de pompoen en aardappel daarna in stukken van gelijke grootte, blokjes van ongeveer 2-3 centimeter.
 • Snipper de ui, knoflook en rode pepers. Verwarm de olie of boter in een soeppan en fruit de ui en knoflook. Voeg als de ui glazig is de pompoen toe en laat deze even meebakken.
 • Kruimel het bouillonblokje erboven, voeg de gerookte paprikapoeder toe en roer goed door. Giet er daarna heet water bij tot de pompoen onderstaat.
 • Doe na ongeveer 5 tot 10 minuten de zoete aardappel erbij en giet er weer water bij tot de groenten onderstaan. Laat koken tot je er makkelijk met een vork doorheen prikt.
 • Pureer tot je een gladde soep hebt, voeg peper en zout toe naar smaak.
Trefwoord Pompoensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept