Fluffy vegan pannekoeken

Klik hier om direct naar het recept te gaan

Tegenwoordig komt een zaterdag zonder plannen steeds vaker voor en gebeurt het me – ongekend – ook regelmatig dat ik tot ver na de lunch doorbreng in mijn pyjama. Vandaag is zo’n dag en bij zo’n dag horen wat mij betreft pannenkoeken voor ontbijt. Of in dit geval: brunch.

Deze luchtige, zachte pannenkoekjes zijn een perfect begin van een luie dag in het weekend. Een beetje keutelen in de keuken, daarna je tanden zetten in deze pannenkoekjes.. wat mij betreft is er niets beters.

Door gewone bloem te vervangen door zelfrijzend bakmeel, worden deze pannenkoeken een stuk dikker en luchtiger dan onze Hollandse variant. Het zijn haast kleine kussentjes die op je bord liggen. Daarnaast zijn ze ook nog eens helemaal vegan. Dat ei dat in de meeste recepten genoemd staat, kun je hier lekker achterwege laten.

Belangrijk bij pannenkoeken bakken is dat de pan goed heet is voor je het beslag erin gooit, anders blijft je pannekoek een beetje bleekjes. Wees ook niet bang om boter te gebruiken: daar komen die knapperige randjes vandaan. Het is natuurlijk persoonlijke voorkeur, maar ik vind bakken in boter lekkerder dan in olijfolie.

Een vriendin van mij verdrinkt haar pannenkoeken altijd in een vloedgolf aan stroop, wat in het geval van dit ontbijtje zeker geen slechte keuze is. Het recept hieronder is voor één ruime portie, ik heb er 5 pannenkoekjes uit gekregen en dat is meer dan genoeg om een paar uur op te teren. Ze zijn helemaal lekker in combinatie met een knapperig appeltje.

Eetsmakelijk!

Fluffy vegan pannekoeken

Bereidingstijd 30 min
Gang Ontbijt
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • 5 gram baking soda
  • 15 gram suiker
  • snuf zout
  • 100 ml amandelmelk
  • klontje boter om in te bakken

Instructies
 

  • Weeg de droge ingrediënten af in een mengkom en roer deze door elkaar. Giet de amandelmelk erbij en mix met een garde tot een glad beslag.
  • Zet een pan op het vuur en laat deze goed warm worden. Doe het klontje boter erin.
  • Giet het beslag voorzichtig in de pan als de boter gesmolten is en een beetje bubbelt. Je kan het pannekoekje omdraaien als het beslag begint te bubbelen.
  • Garneer met stroop, fruit, poedersuiker, chocoladepasta pindakaas – wat jij wilt.
Trefwoord Pannekoeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept