Vegan wentelteefjes

Naar recept gaan

Deze zonnige herfstochtend vraagt om wentelteefjes. Wat mij betreft een perfect ontbijtje voor als je net wat meer tijd hebt in de ochtend. Het klassieke recept bestaat uit ei, boter, melk en wat suiker. Het recept veganizen is helemaal niet moeilijk, en net zo lekker!

Ik gebruik rietsuiker, kaneel en kardemom voor deze wentelteefjes. Kardemom geeft een zoete, citrusachtige kick, die mij altijd doet denken aan de winter.

Je kan het daarnaast garneren met wat je wilt. Vandaag heb ik gekozen voor pindakaas op de wentelteefjes en wat fruit ernaast, voor de vitaminen. Kopje thee, krantje erbij en mijn zaterdag kan niet meer stuk!

Vegan wentelteefjes

Janneke
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Gang Ontbijt
Porties 4 sneetjes

Equipment

  • Koekenpan
  • Diep bord

Ingrediƫnten
  

  • 4 boterhammen
  • 200 ml plantaardige melk
  • 7,5 gram kaneel
  • 7,5 gram kardemom
  • 15 gram rietsuiker
  • 5 ml vanille-extract
  • snuf zout
  • margarine om in te bakken

Instructies
 

  • Meng de kaneel, kardemom, suiker, snuf zout en vanille-extract door elkaar in een diep bord. Schenk de melk erbij en meng het geheel tot er geen klontjes meer zijn. Verwarm ondertussen de boter in de pan.
  • Leg de boterhammen in het mengsel tot ze verzadigd zijn. Let erop dat ze niet te soppig worden, je kan ze er ongeveer 5 seconden in laten liggen.
  • Leg de boterham voorzichting in de pan als de boter gesmolten is en bak het brood op middelhoog vuur, tot er een krokant randje is ontstaan.
  • Garneer met wat je wilt, bijvoorbeeld vers fruit en plantaardige yoghurt of simpel met wat suiker.
Trefwoord ontbijt, wentelteefjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept